Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na AKADEMIĘ KULINARNĄ CELIAKA.
W menu warsztatów:
przystawka: pieczony pomidor z humusem na sosie piperzowo - mietowym z jogurtem
zupa: botwinka z puree maślanym i jajkiem w koszulce
danie główne: dorsz bastowany masłem, kopytka ziemniaczane, potrawka z zielonych szparagów
deser: ryżowe racuchy z kremem mascarpone i świeżymi owocami
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w niedzielę 28 kwietnia br., w Bydgoszczy, przy ul. Focha - w Restauracji Czarny Kawior - początek warsztatów o godz. 9:00.
Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.