Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na AKADEMIĘ KULINARNĄ CELIAKA - tematem przewodnim warsztatów będą PRZEKĄSKI KARNAWAŁOWE w bezglutenowej wersji.
Przystawka - bliny gryczane z wędzonym jesiotrem w towarzystwie sosu wasali
Zupa – zupa azjatycka z kurczakiem
Danie główne – polędwiczki po chorwacku z suszonymi śliwkami z kaszą quinoa i konfiturą z czerwonej cebuli
Deser - Krem brulee z sosem szampańskim
Deser - Krem brulee z sosem szampańskim
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 20 stycznia br., w Bydgoszczy, przy ul. Focha - w Restauracji Czarny Kawior - początek warsztatów o godz. 9:00. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń. Warunkiem zapisu jest opłacenie składki na 2024 rok.