Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na AKADEMIĘ KULINARNĄ CELIAKA.
Tematem przewodnim będą dania świąteczne (bożonarodzeniowe)
- sałatka sledziowa z pieczonym burakiem
- zupa grzybowa z podgrzybków i rydzy
- karp w porach z piernikowym puree i palonym kalafiorem
- mus cynamonowy z jabłkiem
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 4 listopada br., w Bydgoszczy, przy ul. Focha - w Restauracji Czarny Kawior - początek warsztatów o godz. 9:00. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.
Tematem przewodnim będą dania świąteczne (bożonarodzeniowe)
- sałatka sledziowa z pieczonym burakiem
- zupa grzybowa z podgrzybków i rydzy
- karp w porach z piernikowym puree i palonym kalafiorem
- mus cynamonowy z jabłkiem
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 4 listopada br., w Bydgoszczy, przy ul. Focha - w Restauracji Czarny Kawior - początek warsztatów o godz. 9:00. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.