Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na AKADEMIĘ KULINARNĄ CELIAKA.
Program warsztatów:
Przystawka:
- siekany tatar z jesiotra z dodatkiem musztardy francuskiej w towarzystwie warzyw na grzance
Zupa:
- krem buraczano-słonecznikowy z kluseczkami wędzonego twarogu
Danie główne:
- pierś z kurczaka kukurydzianego w sosie mango z dodatkiem marchewki w pomarańczach, puree z batata oraz tymiankowej salsefii
Deser:
- karmelizowane śliwki na kremie patissiere
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 19 sierpnia br., w Bydgoszczy, przy ul. Focha - w Restauracji Czarny Kawior - początek warsztatów o godz. 9:00. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.
Program warsztatów:
Przystawka:
- siekany tatar z jesiotra z dodatkiem musztardy francuskiej w towarzystwie warzyw na grzance
Zupa:
- krem buraczano-słonecznikowy z kluseczkami wędzonego twarogu
Danie główne:
- pierś z kurczaka kukurydzianego w sosie mango z dodatkiem marchewki w pomarańczach, puree z batata oraz tymiankowej salsefii
Deser:
- karmelizowane śliwki na kremie patissiere
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 19 sierpnia br., w Bydgoszczy, przy ul. Focha - w Restauracji Czarny Kawior - początek warsztatów o godz. 9:00. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.