W programie warsztatów:
- Sałatka z pieczonym boczkiem i bobem
- Sałatka z krewetkami w tempurze i pikantnym sosem mango
- Sałatka z grillowaną cukinią pieczonym buraczkiem i kozim serem
- Sałatka z figami i szynką parmeńską
- Sałatka z pieczonym batatem, buraczkami i serem feta
- Przykładowe sosy do sałatek
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 2 października br., w Bydgoszczy, przy ul. Staszica 1 (Restauracji No 1) - początek warsztatów o godz. 10:00. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.
Serdecznie zapraszamy