Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na AKADEMIĘ KULINARNĄ CELIAKA.
Tym razem tematem przewodnim będzie SOLIDNA PORCJA MIĘSA, czyli sztuka przygotowania potraw z mięsa wołowego w bezglutenowej wersji.
- omówienie i przygotowanie mięsa wołowego
- teoria i techniki przyrządzania steków
- techniki przyrządzania wołowego mięsa siekanego i mielonego
- przygotowanie klasycznych sosów
- niekonwencjonalne sposoby podania ziemniaków
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w sobotę, 24 października br., w Bydgoszczy, przy ul. Toruńskiej 76 - w Szkole Gotowania Papryka Bydgoszcz - początek warsztatów o godz. 15:30. Udział w warsztatach jest nieodpłatny.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.
Serdecznie zapraszamy