Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na AKDEMIĘ KULINARNĄ CELIAKA. Tym razem tematem przewodnim będzie KUCHNIA WŁOSKA w bezglutenowej wersji.
W ramach warsztatów będziemy przygotowywać:
- krewetki pieczone w alioli, z pepperoncino i świeżą pietruszką,
- caponatę z bakłażanów z pomidorami i oliwkami,
- zapiekane kulki z łososia z serkiem fromage i świeżymi ziołami,
- tiramisu.
Kulinarną podróż po słonecznej Italii poprowadzi mistrz kulinarny Patryk Młynarczyk "Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… 'cooking is fun!’"
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników samodzielnie (pod okiem mistrza) przygotowuje każdą potrawę od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się 29.02.2020 (sobota) w Bydgoszczy, przy ul. Toruńskiej 76 - w Szkole Gotowania Papryka Bydgoszcz - początek warsztatów o godz. 10:30. Udział w warsztatach jest nieodpłatny. Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń.
Serdecznie zapraszamy