Warsztaty poprowadzi Mistrz Kulinarny Marcin Szukaj - właściciel restauracji KUCHNIA by Szukaj; założyciel BULWAR BISTRO oraz Honorowy Konsul Kuchni Polsko-Arabskiej.
Tematem przewodnim najbliższych warsztatów będzie hasło JESIENNA KUCHNIA - SZYBKO I BEZGLUTENOWO,
a w programie:
- borowiki smażone na maśle
- łosoś w sosie kaparowym z pieczoną dynią
- śliwki z pieca (pod kruszonką)
Warsztaty odbędą się w Bydgoszczy, przy ul. Toruńskiej 76 - w Szkole Gotowania Papryka Bydgoszcz.
Udział w warsztatach jest nieodpłatny - koszt udziału w warsztatach, który wynosi 250,00 zostanie pokryty z dotacji oraz ze środków własnych Stowarzyszenia.
Osoby zainteresowane udziałem w warsztatach prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres mailowy: dietetyk@dietabezglutenowa.pl.
Pierwszeństwo mają członkowie Stowarzyszenia „Przekreślony Kłos” (osoby, które nie są członkami Stowarzyszenia muszą udokumentować, że spełniają warunki dla beneficjentów, tj. są osobami chorymi na celiakię lub rodzicami dzieci chorych na celiakię).
Zadanie jest dofinansowane z Urzędu Miasta Bydgoszczy.